spacer.gifJoka kolmas lapsi nähnyt äidin tai isän humalassa
11.4.2007 13:20

"Joka kolmas suomalaislapsi on tuoreen kyselyn mukaan nähnyt vanhempansa humalassa.

Äitinsä on nähnyt humalassa joka kymmenes ja isänsä joka neljäs lapsi. Yli puolet lapsista luonnehtii humalassa olevaa ihmistä aggressiiviseksi tai vihaiseksi.

Yli puolet lapsista osallistuu aikuisten juhliin usein tai silloin tällöin. Pieni osa lapsista vastasi, että vanhempien juhlat ovat pelottavia. Kuusi prosenttia alle 13-vuotiaista sanoo, että humalassa ihmiset antavat rahaa.

Muutokset pelottavat lasta

Lasten silmin läheisten vähäinenkin alkoholin käyttö voi olla ongelma, sillä kaikki muutokset aikuisten käytöksessä saattavat pelottaa lasta, sanoo Stakesin kehittämispäällikkö Sirpa Taskinen.

Kysely on osa Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliiton kampanjaa Mieti missä seurassa humallut". Kyselyyn osallistui hieman alle tuhat 3-13 vuotiasta lasta."


Näin.Voi että pännii. Ihan kuin se olisi jotenkin luonnollista ja oikein, että Pienet lapset näkevät vanhempansa humalassa!! Minulla on siitä paljon kokemuksia, kaikki juhlapyhät, kaikki viikonloput vanhemmat änkeröimässä. Mutta siitä lisää jatkossa.


Minulla oli jo vähän aikaa tarkoitus saada tuoda julki ajatuksia, joita en normaaliin blogiin voi laittaa, koska sitä lukevat tietnkin lasteni isovanhemmat. Ja heille ei olisi hyväksi saada tietää kuinka katkera olen..

Nyt hieman kiirus, mutta voitte olla varmoja, että palaan!!